Over de organisatie

HET ONTSTAAN

Tijdens een verjaardagsfeestje van onze Schaijkse carnavalsclub Krek Zat zijn we in een discussie terecht gekomen over eenieders maatschappelijke bijdrage aan onze gemeenschap. Deze was nogal divers van heel actief tot niet actief. Ook kwam er naar voren dat we allemaal vonden dat er veel activiteiten voor bepaalde leeftijdsgroepen zijn. In het bijzonder voor kinderen tot 12 jaar en 18-50 jaar. Maar voor de leeftijdsgroepen 12-18 en 50+ konden we niet veel huidige activiteiten bedenken, dus voor deze leeftijdsgroepen is er (te) weinig te beleven. Toen is het idee geboren om ons eens in te gaan zetten voor een activiteit voor ALLE leeftijd categorieën. Ook kwamen we al snel op een mooi idee voor deze activiteit. Al een aantal jaren wordt er binnen onze carnavalsclub in de warme periodes, op grasvelden in Schaijk en tijdens onze vakanties actief het spel KUBB gespeeld. Een uitleg over wat KUBB is, kun je vinden op de Wat is Kubb pagina van deze website. We zijn in 2015 dan ook met ons idee van start gegaan om een jaarlijks terugkerend KUBB toernooi te organiseren. We hebben eerste in Schaijk eens rondgevraagd of er meer mensen zijn die KUBB kenden. En tot onze verbazing kenden best veel mensen het spel, zowel jong als oud. Dat gaf ons voldoende ruimte om ons idee ook echt door te zetten. De organisatie hebben we vervolgens opgepakt samen met een Schaijkenaar die niet in onze carnavalsclub zit. Het eerste toernooi heeft plaatsgevonden op 11 juli 2015. Dit is 1 week voor de start van de schoolvakantie in de regio Brabant, wat ook tevens onze jaarlijks terugkerende datum zal zijn. Op deze datum zijn er niet veel activiteiten en zijn er nog maar weinig mensen op vakantie. Ideaal dus om mee te doen aan het jaarlijkse KUBB toernooi! Wij zijn ervan overtuigd dat veel mensen, door mee te doen aan dit toernooi, de komende jaren een KUBB spel gaan inladen in hun auto om mee te nemen op vakantie. 

ONS DOEL

Ons doel van dit evenement is erop gericht om voor alle leeftijd categorieën een leuk en vooral gezellig evenement in het werelddorp Schaijk te organiseren. Zodat jong en oud zich samen de week voor de zomervakantie kunnen uitleven op het KUBB spel en tegelijkertijd op een ongedwongen manier lol met elkaar kunnen hebben. Daarmee organiseren wij dus nadrukkelijk een recreatief getint evenement, niet een competitief getint evenement. Voor ons zijn GEZELLIGHEID, LOL en SAMEN de kernwaarden van ons KUBB toernooi. De komende jaren is het ook ons doel om deze kernwaarden een verdere rol te geven tijdens het toernooi. Dit willen wij doen door gekke en leuke alternatieve activiteiten toe te voegen aan het KUBB toernooi, waarbij deze wel zoveel als mogelijk in relatie staan tot het KUBB spel.

DE LOCATIE

Op 11 juli 2015 heeft het eerste KUBB toernooi plaatsgevonden op het Moescha terrein in Schaijk. Door de grote opkomst tijdens dit eerste toernooi en de zeer positieve feedback van de deelnemers waren we al direct na het eerste jaar genoodzaakt voor het tweede toernooi uit te kijken naar een alternatieve grotere locatie. Dit is gelukt en de tweede locatie was ook weer een heel mooie locatie, De Maashost in Schaijk. Wij ons in om aan onze deelnemers een bijzondere locatie aan te bieden, die door de combinatie van gezelligheid en sportiviteit ook bijdraagt aan de KUBB beleving. In 2017 is het Kubbtoernooike geland op charme camping Hartje Groen in Schaijk. Door de unieke locatie en combinatie mogelijkheden voor overnachtingen heeft de organisatie in overleg met de eigenaren besloten de komende jaren van deze locatie gebruik te maken. Een mooie samenwerking is tot stand gekomen, waarvoor wij uiteraard zeer dankbaar zijn!