Informatie voor teams

Hieronder de laatste informatie voor de aangemelde teams voor het 2de Kubbtoernooike op zaterdag 16 juli. Deze informatie is ook naar de teamcaptains van alle teams gestuurd.

Aanstaande zaterdag is het zo ver. In het gezellige Schaijk gaat jouw team meedoen met de tweede editie van het Kubbtoernooike.nl. Met deze mail geven we jullie de laatste informatie voor zaterdag. Verspreid deze informatiemail dan ook aan jouw teamleden.

Wij hebben er zin in en zijn blij verrast met de opgave van 41 teams. We hebben op dit moment nog plaats voor 4 teams maximaal.

Uiterlijke aankomsttijd
Vanaf 9:30 uur zijn jullie van harte welkom en als het iets eerder is, is dit geen probleem. Als organisatie zijn we er uiteraard al. Graag bij aankomst direct melden bij de wedstrijdleiding (tafel onder de tent). Bij het aanmelden kunnen jullie het inschrijfgeld van € 11,00 contant betalen en kun je je ook aanmelden voor het spectaculaire HIGHLAND KUBB. Na aanmelding ontvangen jullie de wedstrijdschema’s voor je team.

Om 9:50 zal de opening plaatsvinden en zal een gezamenlijke speluitleg plaatsvinden door de organisatie. Om 10:00 uur zullen de meeste teams starten met de eerste wedstrijd.

Locatie/route
Het toernooi wordt gehouden bij camping De Maashorst, Palmstraat 7, 5374 PC Schaijk. Kom je het camping terrein oprijden dan kom je bij een centrale grote parkeerplaats. Daar kunnen jullie parkeren en zie je aan de rechterzijde het Kubb terrein.

Eten en drinken
Op het terrein is een cafetaria en bar aanwezig en uiteraard gezellige muziek. De organisatie vindt het erg belangrijk dat het naast een sportief toernooi ook een gezellig toernooi wordt voor iedereen en daar gaan we alles aan doen. Wij vertrouwen er op dat we dit ook gaan waarmaken, samen met jullie allemaal.

Camping verblijf
Degenen die aangegeven hebben op de camping te willen overnachten zijn vanaf vrijdag einde van de middag welkom. Kom je aan op de camping, dan kun je even bellen met 06-20770329. De organisatie zal dan naar jullie toe komen en de plaats aanwijzen waar je de tent, camper of caravan kunt neerzetten.

De weersvoorspelling
Na de vele regen van afgelopen maanden, lijkt de zomer er wel aan te komen. Voor zaterdag geeft men momenteel aan dat het 22 graden wordt en droog. Nog geen garantie, maar het klinkt ons in elk geval erg goed in de oren. En Kubb is net voetbal…pas bij onweer wordt het afgelast!

Toernooireglement
De volledige spelregels liggen ter inzage bij de wedstrijdtafel van de wedstrijdleiding. Maar met Kubb komen we er als teams altijd uit zonder scheidsrechter en als het moet, dan lopen er een paar medewerkers van de organisatie rond om te assisteren.

Speelschema
Met 41 teams gaan we 166!! wedstrijden spelen van 10:00 tot circa 18:00 uur. Het wedstrijd programma bestaat uit een kwalificatie ronde in de ochtend, een poule fase begin van de middag en een finale afvalrace eind van de middag. De organisatie probeert ervoor te zorgen dat ieder team voldoende wedstrijden speelt. Tevens zijn er enkele vrije velden om op te oefenen indien gewenst.

In de ochtend krijg je een wedstrijd schema voor de eerste kwalificatie ronde. Tussen de middag worden op basis van deze kwalificatie nieuwe poules ingedeeld op basis van de kwalificatie. Elke nummer 1 van een kwalificatie poule wordt poule leider van een nieuwe poule in de middag. Na de poule wedstrijden volgt dan de finale afvalrace volgens een knock-out systeem en blijven er uiteindelijk 2 teams over die de “grande finale” gaan spelen.

De wedstrijden tijdens de poule fase worden gespeeld in 2 sets. De wedstrijden in de finale afvalrace op basis van het knock-out systeem worden gespeeld op basis van 2 sets met een tiebreak ingeval het 1-1 wordt. De “grande finale” wordt gespeeld als best-of-3, dus het team dat het eerste 2 sets wint is de grote winnaar.

Uitleg tiebreak systeem:
Elk team speelt, volgens de gebruikelijke regels, een speelbeurt waarbij 5 kubbs op de basislijn van de tegenstander staan en 5 kubbs in het veld moeten worden gegooid. Het team dat de meeste blokken omgooit wint de tiebreak. Bij een gelijkspel, wordt de tiebreak opnieuw gespeeld.

Het speelschema is zodanig opgesteld dat alle teams door blijven spelen tot dicht tegen het moment dat de finale begint, dus we nemen aan dat jullie allemaal de finale blijven kijken en er bij de prijsuitreiking nog zijn. De finale staat gepland voor ca. 18.00 uur, de prijsuitreiking direct daarna.

De vermelde starttijden per wedstrijd zijn richttijden, aangezien Kubb niet op tijd gespeeld wordt maar op het uitspelen van het spel. Dus op een bepaald veld kan het iets sneller of langzamer gaan. Als de vorige partij klaar is, mag de volgende beginnen (als de tegenstander nog niet bezig is met een vorige partij natuurlijk). De vraag aan iedereen is om met z’n allen mee te helpen het toernooi niet uit te laten lopen. Kom dus snel de wedstrijd briefjes ophalen als dit omgeroepen wordt en lever je wedstrijdbriefjes ook snel in als je wedstrijd klaar is.

Wedstrijduitslagen
Na de wedstrijd moeten de teamcaptains direct naar de organisatietafel komen en een uitslagenbriefje invullen en inleveren. Dit tijdig inleveren is essentieel voor een goede voortgang van het toernooi! Beslissingen van de wedstrijdleiding zijn bindend en hiertegen kunnen geen protesten worden ingediend. Wij gaan er uiteraard vanuit dat dit ook niet nodig gaat zijn.

Als organisatie zijn we herkenbaar door T-shirts en is er een organisatietafel waar jullie altijd terecht kunnen. Als jullie iemand per telefoon willen contacten, bel dan 06-20770329 en dan krijg je 1 van de organisatoren aan de lijn.

Rest ons jullie een heel gezellig toernooi toe met veel spelplezier.

De organisatie van Kubbtoernooike.nl 2016