Enkele foto’s van Kubb-Toernooike 2016

« 1 van 3 »

De locatie van 2016

De locatie van het Kubbtoernooike van 2016!

In 2016 vond het Kubb toernooi plaats op wederom een unieke locatie in het prachtige werelddorp Schaijk. Op camping De Maashorst was een prachtige nieuwe locatie gevonden. Deze locatie bood ons voldoende groei mogelijkheden en voorzag in alle faciliteiten die ons Kubb toernooi nodig had. Onderstaand is een impressie van de locatie te zien.

MAASHORST 1

MAASHORST 2

De locatie is gelegen direct aan een prachtig meer met zandstrand en een zeer mooi grasveld met voldoende beschutting van bomen. Zo kon wederom het toernooi op een prachtige manier worden opgebouwd, zodat deelnemers wederom hebben ervaren waarom Kubb zo’n mooi spel is. Doordat de locatie zich op een grote camping bevond, konden ook deelnemers die graag een nachtje (of meerdere) wilden overnachten hier terecht. Deelnemers konden dan ook zorgeloos het afsluitende feest van het Kubbtoernooi bijwonen. Op deze locatie vindt overigens ook jaarlijks een grote Breakout Run plaats, dus dat zegt genoeg.

De locatie van het Kubb toernooi 2016 was:
Camping De Maashorst
Palmstraat 7
5374 PC Schaijk

De Maashorst map

Overzicht aanmeldingen 2016

Onderstaand vindt je de aanmeldingen van het Kubb-Toernooike van 2016. Totaal hebben er 42 teams deelgenomen in 2016.

 1. Kubbzooi
 2. Kubb en schotel
 3. Grote kubb moat’n
 4. Dikkubbkes
 5. Kubbab
 6. De Kubby’s
 7. Kubb chicks
 8. KubbHollandKubb 1
 9. De Verassingen
 10. De Dubbele Verrassingen
 11. MNM dubbel D
 12. Hou je Kubb
 13. KUBB met peren 2.0
 14. Kubbjong
 15. Ouwelui van die kubbjong
 16. Kubbsbr’s
 17. OMG
 18. Kubb-Kings
 19. De 4 vrouwkes
 20. Lumbernestraat 1
 21. Lumbernestraat 2
 22. Klubbke
 23. K.C. Brandhout
 24. Als een schildpad op zijn rug ligt, komt hij nooit meer overeind
 25. MotorKubb
 26. Kubbsnorren
 27. De Rummikubbjes
 28. KubbHollandKubb 2
 29. KuBS
 30. 3 musketiers
 31. Blockheads 1
 32. Blockheads 2
 33. KaleKubb
 34. Schon Nisseroi
 35. Lucky players
 36. De Vennekes
 37. Zo Kubbt Ut
 38. CUP
 39. Wooden King
 40. Dikkubbkes 2
 41. De 3 generations
 42. The King en zijn blokkendozen

Informatie voor teams

Hieronder de laatste informatie voor de aangemelde teams voor het 2de Kubbtoernooike op zaterdag 16 juli. Deze informatie is ook naar de teamcaptains van alle teams gestuurd.

Aanstaande zaterdag is het zo ver. In het gezellige Schaijk gaat jouw team meedoen met de tweede editie van het Kubbtoernooike.nl. Met deze mail geven we jullie de laatste informatie voor zaterdag. Verspreid deze informatiemail dan ook aan jouw teamleden.

Wij hebben er zin in en zijn blij verrast met de opgave van 41 teams. We hebben op dit moment nog plaats voor 4 teams maximaal.

Uiterlijke aankomsttijd
Vanaf 9:30 uur zijn jullie van harte welkom en als het iets eerder is, is dit geen probleem. Als organisatie zijn we er uiteraard al. Graag bij aankomst direct melden bij de wedstrijdleiding (tafel onder de tent). Bij het aanmelden kunnen jullie het inschrijfgeld van € 11,00 contant betalen en kun je je ook aanmelden voor het spectaculaire HIGHLAND KUBB. Na aanmelding ontvangen jullie de wedstrijdschema’s voor je team.

Om 9:50 zal de opening plaatsvinden en zal een gezamenlijke speluitleg plaatsvinden door de organisatie. Om 10:00 uur zullen de meeste teams starten met de eerste wedstrijd.

Locatie/route
Het toernooi wordt gehouden bij camping De Maashorst, Palmstraat 7, 5374 PC Schaijk. Kom je het camping terrein oprijden dan kom je bij een centrale grote parkeerplaats. Daar kunnen jullie parkeren en zie je aan de rechterzijde het Kubb terrein.

Eten en drinken
Op het terrein is een cafetaria en bar aanwezig en uiteraard gezellige muziek. De organisatie vindt het erg belangrijk dat het naast een sportief toernooi ook een gezellig toernooi wordt voor iedereen en daar gaan we alles aan doen. Wij vertrouwen er op dat we dit ook gaan waarmaken, samen met jullie allemaal.

Camping verblijf
Degenen die aangegeven hebben op de camping te willen overnachten zijn vanaf vrijdag einde van de middag welkom. Kom je aan op de camping, dan kun je even bellen met 06-20770329. De organisatie zal dan naar jullie toe komen en de plaats aanwijzen waar je de tent, camper of caravan kunt neerzetten.

De weersvoorspelling
Na de vele regen van afgelopen maanden, lijkt de zomer er wel aan te komen. Voor zaterdag geeft men momenteel aan dat het 22 graden wordt en droog. Nog geen garantie, maar het klinkt ons in elk geval erg goed in de oren. En Kubb is net voetbal…pas bij onweer wordt het afgelast!

Toernooireglement
De volledige spelregels liggen ter inzage bij de wedstrijdtafel van de wedstrijdleiding. Maar met Kubb komen we er als teams altijd uit zonder scheidsrechter en als het moet, dan lopen er een paar medewerkers van de organisatie rond om te assisteren.

Speelschema
Met 41 teams gaan we 166!! wedstrijden spelen van 10:00 tot circa 18:00 uur. Het wedstrijd programma bestaat uit een kwalificatie ronde in de ochtend, een poule fase begin van de middag en een finale afvalrace eind van de middag. De organisatie probeert ervoor te zorgen dat ieder team voldoende wedstrijden speelt. Tevens zijn er enkele vrije velden om op te oefenen indien gewenst.

In de ochtend krijg je een wedstrijd schema voor de eerste kwalificatie ronde. Tussen de middag worden op basis van deze kwalificatie nieuwe poules ingedeeld op basis van de kwalificatie. Elke nummer 1 van een kwalificatie poule wordt poule leider van een nieuwe poule in de middag. Na de poule wedstrijden volgt dan de finale afvalrace volgens een knock-out systeem en blijven er uiteindelijk 2 teams over die de “grande finale” gaan spelen.

De wedstrijden tijdens de poule fase worden gespeeld in 2 sets. De wedstrijden in de finale afvalrace op basis van het knock-out systeem worden gespeeld op basis van 2 sets met een tiebreak ingeval het 1-1 wordt. De “grande finale” wordt gespeeld als best-of-3, dus het team dat het eerste 2 sets wint is de grote winnaar.

Uitleg tiebreak systeem:
Elk team speelt, volgens de gebruikelijke regels, een speelbeurt waarbij 5 kubbs op de basislijn van de tegenstander staan en 5 kubbs in het veld moeten worden gegooid. Het team dat de meeste blokken omgooit wint de tiebreak. Bij een gelijkspel, wordt de tiebreak opnieuw gespeeld.

Het speelschema is zodanig opgesteld dat alle teams door blijven spelen tot dicht tegen het moment dat de finale begint, dus we nemen aan dat jullie allemaal de finale blijven kijken en er bij de prijsuitreiking nog zijn. De finale staat gepland voor ca. 18.00 uur, de prijsuitreiking direct daarna.

De vermelde starttijden per wedstrijd zijn richttijden, aangezien Kubb niet op tijd gespeeld wordt maar op het uitspelen van het spel. Dus op een bepaald veld kan het iets sneller of langzamer gaan. Als de vorige partij klaar is, mag de volgende beginnen (als de tegenstander nog niet bezig is met een vorige partij natuurlijk). De vraag aan iedereen is om met z’n allen mee te helpen het toernooi niet uit te laten lopen. Kom dus snel de wedstrijd briefjes ophalen als dit omgeroepen wordt en lever je wedstrijdbriefjes ook snel in als je wedstrijd klaar is.

Wedstrijduitslagen
Na de wedstrijd moeten de teamcaptains direct naar de organisatietafel komen en een uitslagenbriefje invullen en inleveren. Dit tijdig inleveren is essentieel voor een goede voortgang van het toernooi! Beslissingen van de wedstrijdleiding zijn bindend en hiertegen kunnen geen protesten worden ingediend. Wij gaan er uiteraard vanuit dat dit ook niet nodig gaat zijn.

Als organisatie zijn we herkenbaar door T-shirts en is er een organisatietafel waar jullie altijd terecht kunnen. Als jullie iemand per telefoon willen contacten, bel dan 06-20770329 en dan krijg je 1 van de organisatoren aan de lijn.

Rest ons jullie een heel gezellig toernooi toe met veel spelplezier.

De organisatie van Kubbtoernooike.nl 2016

Het aftellen is begonnen…

Vandaag exact over 3 weken is het zover! Dan vindt het 2e Kubbtoernooike alweer plaats. Even een korte tussenstand voor het aantal deelnemers tot nu toe. Dit zijn er nu al 37! Wij zijn hier natuurlijk zeer blij mee en hopen op een totaal aantal teams van tussen de 40 en 50. Heb jij je nog niet ingeschreven? Doe dat dan nu… Een team bestaat uit 3 personen en kun je gemakkelijk aanmelden op deze site op de aanmelden pagina.

Het toernooi terrein ligt er prachtig bij en wij zijn ervan overtuigd dat de velden er leuk en gezellig bij komen te liggen. Ook zal tijdens het toernooi weer sfeervolle muziek klinken en is er voldoende gelegenheid om tussendoor wat te eten en drinken. Daarnaast is er voldoende ruimte voor vertier om de velden heen. Zo is er een speeltuin voor kinderen en kan er zelfs gezwommen worden in de grote zwemvijver die bij de velden ligt. En dan natuurlijk nog het spectaculaire HIGHLAND KUBB. Hiervoor zal tijdens het toernooi een aparte competitie komen te lopen, waar elk team zich in de ochtend voor kan aanmelden. Wij nodigen dan ook iedereen uit om zich alsnog aan te melden of tijdens het 2e Kubbtoernooike een kijkje te komen nemen. Het toernooi vindt plaats op 16 juli bij de Schaijkse camping De Maashorst. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Maar pas op… wie weet wordt jij dan ook besmet met de Kubb koorts en wil je volgend jaar zeker meedoen. Je bent gewaarschuwd.

kubb-inanutshell

MAASHORST 1

Spectaculaire Highland kubb tijdens Kubbtoernooike 2016

Zoals jullie op deze website al eerder hebben kunnen lezen wordt het jaarlijkse Kubbtoernooike aangevuld met telkens een gekke en leuke activiteit. Voor 2016 is deze activiteit nu bekend!

Dit jaar heeft de organisatie van het Kubbtoernooike op 16 juli bij de Schaijkse camping De Maashorst een bijzondere activiteit bedacht. Geïnspireerd door de spectaculaire en stoere Break-Out Run, op dezelfde locatie, zijn de prikkels ontstaan voor de organisatie van het Kubbtoernooike. Met termen als stoer, zwaar, heftig en uitdagend in het achterhoofd is nagedacht over een mogelijke relatie met het Kubb spel. Al snel kwamen stoere Vikings in gedachten voorbij en zo is de extra bijzondere activiteit voor 2016 geboren. Het zogenaamde HIGHLAND KUBB!!

Elk senioren team heeft tijdens het Kubbtoernooike de gelegenheid om zich stuk te bijten op het speciaal voor dit toernooi gemaakte reuzen Kubb spel. Dit spel bestaat uit een reuze replica van het Kubb spel, waarin alle blokken, werpstokken en de koning in groot formaat handgemaakt van hout zijn vervaardigd. Voor jullie informatie… de koning weegt maar liefst 29,7 kilo!Highland Kubb 7

Om alvast in de stemming te komen heeft de organisatie een eerste test uitgevoerd met het HIGHLAND KUBB spel. Even oefenen, maar dan gaat het zeker lukken. Onderstaand een indruk van het testen en de omvang van het HIGHLAND KUBB spel.

Highland Kubb 1Highland Kubb 4

Wil je ook deelnemen aan het Kubbtoernooike op 16 juli 2016 en durf jij de uitdaging aan om ook het HIGHLAND KUBB spel te spelen met jouw team? Meldt je dan met een team (3 personen) op de aanmelden pagina op deze site (www.kubbtoernooike.nl)

Of durfde nie misschien

Overnachten mogelijk tijdens het Kubb-Toernooike 2016

Wil je volop genieten van de afterparty na afloop van het Kubb-Toernooike op 16 juli?
En je daarbij niet druk te hoeven maken over de thuisreis?
Of wil je juist extra uitgerust op het toernooi verschijnen?

Dan hebben we een leuke extra voor je tijdens het Kubb-Toernooike van 2016!
De eigenaar van de locatie van het toernooi, camping De Maashorst, biedt speciaal voor deelnemers aan het Kubb toernooi de mogelijkheid voor verblijf op de camping in het weekend van 16 juli 2016. Voor een bedrag van € 17,50 per nacht kan een caravan (of tent) worden geplaatst op een van de standaard camping staanplaatsen.

Camping-DeMaashorst-14

Wil je gebruik maken van deze aanbieding, dan kun je dit aangeven bij het aanmelden op de “Aanmelden” pagina van deze website. Geef daarbij duidelijk aan welke dagen je gebruik wilt maken van deze camping optie. De organisatie zal dan de beschikbaarheid checken bij de camping eigenaar en een terugkoppeling geven over de beschikbaarheid. Daarbij geldt, vol=vol !!

 

Aanmelding voor het Kubb-Toernooike van 2016 is geopend!

De organisatie is alweer volop bezig om na het fantastische eerste toernooi van vorig jaar het twéde Kubb-Toernooike te organiseren. Op zaterdag 16 juli vindt weer het jaarlijkse KUBB-Toernooike in het werelddorp Schaijk plaats. Het Twéde Kubb-Toernooike zal gehouden worden op de unieke locatie van camping De Maashorst in Schaijk.

WAT IS HET PROGRAMMA:
–  10:00 UUR: AANVANG 1STE POULEWEDSTRIJDEN
–  
± 19:00 UUR: FINALE EN PRIJSUITREIKING
– 
AANSLUITEND EEN FEESTAVOND MET GEZELLIGE FEESTMUZIEK TOT….

DE INSCHRIJVING IS VANAF NU GEOPEND!!
Wil jij een team inschrijven dan kan dat door het inschrijfformulier volledig in te vullen dat je kunt vinden onder de link “Aanmelden” op deze website. Je ontvangt dan van de organisatie een bevestiging van je inschrijving retour.

De kosten voor deelname aan ons Kubb toernooi willen wij laag houden, zodat iedereen jong en oud kan deelnemen. De kosten bedragen € 11,00 per team. Dit dien je per team op de dag van het toernooi bij aanmelding bij de wedstrijdleiding te betalen. Wil je weten waarom wij de kosten laag willen houden en het toernooi toegankelijk voor iedereen, kijk dan op de “Over de organisatie” link op deze website.