Geen Kubbtoernooike in 2020

Uitgelicht

Helaas is het door het coronavirus niet mogelijk om in 2020 het Kubbtoernooike te organiseren. Dit jaar helaas dus geen toernooi voor alle kubbliefhebbers…

Wij hopen dat we volgend jaar wel weer ons jaarlijkse Kubbtoernooike mogen organiseren, waarover we jullie t.z.t. op de hoogte stellen via deze website en via mail naar eerdere deelnemers van ons toernooi.

Wij hopen iedereen gezond en wel in 2021 weer te mogen verwelkomen.
De datum staat voor volgend jaar nog niet vast.

Blijf gezond en hopelijk tot 2021!
De organisatie van het Kubbtoernooike

Datum Kubbtoernooike 2020

Uitgelicht

Met 2020 in het zicht wordt het ook weer tijd om de datum voor het Kubbtoernooike 2020 te publiceren.

In 2020 vindt het Kubbtoernooike op zaterdag 4 juli plaats. Zet deze datum alvast in je agenda en hou deze site in de gaten als je mee wilt doen.

Nog maar een paar plaatsen beschikbaar

Uitgelicht

Over 16 dagen is het zover. Dan vindt alweer het 5e Kubbtoernooike plaats op charme camping Hartje Groen. Ondertussen staat de teller van het aantal deelnemende teams op 32. Dat houdt in dat er nog slechts 8 plaatsen vrij zijn!

Heb jij zin in een gezellige, ontspannende dag en wil je kennismaken met het Kubb spel of ken je het spel en wil je graag meedoen, dan kan dat nog. Meldt je dan aan op deze website met een team van minimaal 3 en maximaal 6 personen. Evenals voorgaande jaren is het ook mogelijk om te verblijven op charme camping Hartje Groen, tijdens het Kubb weekend. Voor meer informatie kun je naar de aanmelden pagina op deze website.

Inschrijving Kubbtoernooike 2019 geopend!

Uitgelicht

De organisatie is alweer in volle gang voor het 5e Kubbtoernooike. Op zaterdag 29 juni 2019 vindt het jaarlijkse Kubbtoernooike in het werelddorp Schaijk weer plaats. Na een prachtig toernooi vorig jaar zal het toernooi wederom plaatsvinden op de locatie van charme camping Hartje Groen in Schaijk. Een heerlijke locatie die garant staat voor gezelligheid, lol en ongedwongen Kubb spelen.

HET PROGRAMMA VOOR 2019:
–  11:00 UUR: ONTVANGST EN DAARNA AANVANG WEDSTRIJDEN
–  ± 17:00 UUR: FINALE EN PRIJSUITREIKING
–  AANSLUITEND GEZELLIG NABORRELEN ONDER HET GENOT VAN ….

DE INSCHRIJVING IS VANAF NU GEOPEND!!
Wil jij een team inschrijven dan kan dat door het inschrijfformulier volledig in te vullen dat je kunt vinden onder de link “Aanmelden” op deze website. Je ontvangt dan van de organisatie een bevestiging van je inschrijving retour.

Overzicht deelnemende teams 2018

Hieronder is de lijst opgenomen van deelnemers die hebben deelgenomen aan het 4e Kubbtoernooike in 2018.

 1. Docus de Bas
 2. Lucky Players
 3. BYDSKE
 4. Kubbtor
 5. Ik heb unne splinter in munne kubb
 6. De kubb kitty’s
 7. De 3 musketiers lol
 8. ’t ronde stukske
 9. Weekendnomads 1
 10. Weekendnomads 2
 11. Weekendnomads 3
 12. Weekendnomads 4
 13. De 4 vrouwkes
 14. Achterlangs
 15. Flierefluiters
 16. Feestneuzen
 17. KUBB met peren 4.0
 18. team zonder naam
 19. The Swizzle Sticks
 20. De luizenmoeders
 21. Team Loki
 22. biertijd
 23. de kubbers
 24. KUBBMENNEKES 3
 25. KUBBMENNEKES 5
 26. Vrouwen van GWON 1
 27. Vrouwen van GWON 2
 28. Vrouwen met kennis houden van Dennis
 29. Kubba-libre
 30. De Tinuskes
 31. Super kids
 32. Wizards of Os 1
 33. Wizards of Os 2kubba

Save the date: Kubbtoernooike Schaijk op 29 juni 2019

Uitgelicht

Na een fantastisch Kubb toernooi in 2018 op het mooie terrein van charme camping Hartje Groen in Schaijk, zijn de voorbereidingen voor het toernooi van 2019 weer in volle gang. Dit jaar zal het Kubbtoernooike plaatsvinden op zaterdag 29 juni 2019. De locatie is wederom charme camping Hartje Groen in Schaijk.

Wij zijn zeer blij dat we ook dit jaar het toernooi weer plaats vindt op deze toch wel unieke locatie in Schaijk. Vorig jaar hebben wederom een behoorlijk aantal Kubb deelnemers gebruik gemaakt van het speciale Kubb arrangement, met o.a. overnachting op de camping, een goed verzorgd ontbijt en uiteraard een grote dosis gezelligheid. Daarmee zijn deze deelnemers rustig aan de toernooi dag kunnen beginnen en is deze vooraf gegaan aan een gezellige avond op de camping in een ontspannen sfeer. Precies zoals dit ook in de doelstelling van het Kubbtoernooike past, ongedwongen gezelligheid voor alle leeftijden (zie ook de webpagina Over de organisatie).

Dit jaar heeft de organisatie besloten om door te borduren op het geslaagde toernooi van vorig jaar. Wederom stimuleren wij teams om gebruik te maken van de overnachting mogelijkheden in het weekend van het Kubbtoernooike. Om dit nog extra te stimuleren en zo meer teams te laten ervaren hoe gezellig een dergelijk weekend is, is de organisatie een speciale vrijdag avond activiteit aan het voorbereiden. Hoe dit er uit gaat zien, blijft nog een verassing.

Voorinschrijving:
Vorig jaar was het maximaal aantal deelnemende team gesteld op 40. Om de gezelligheid en sfeer van het Kubbtoernooike te behouden, zijn wij van mening dat dit wederom niet moet worden verhoogd. Daarmee zijn wij ons ervan bewust dat we mogelijk teams die graag deel willen nemen moeten gaan teleurstellen. Voor het komende Kubbtoernooike gaan we ook weer de teams die in voorgaande jaren hebben deelgenomen de mogelijkheid bieden om gebruik te maken van een voorinschrijving. Al deze teams zullen binnenkort een mail van ons ontvangen met de mogelijkheid om in te schrijven, voordat de online inschrijving op de website opengezet wordt. Uiteraard wordt hieraan wel een maximum periode gekoppeld, namelijk 2 weken. Op deze manier willen wij de deelnemende teams van voorgaande jaren de mogelijkheid bieden om plaatsing op de reserve lijst te voorkomen en deelname voor 2019 te garanderen. Na deze periode van 2 weken, wordt de inschrijf mogelijkheid op de website (
www.Kubbtoernooike.nl) open gezet voor iedereen. Op volgorde van inschrijving wordt gewerkt naar het maximum van 40 teams.

De voorbereidingen van het toernooi in 2019 zijn dus in volle gang en wij zien uit naar weer een zeer gezellig en geslaagd toernooi. Wil je meer weten, bezoek dan regelmatig onze website en houdt de nieuwsberichten in de gaten.

De organisatie van Kubbtoernooike.nl 2019

Praktische informatie voor deelnemende teams

As zaterdag 30 juni is het zo ver. In het gezellige Schaijk gaat jouw team meedoen met de vierde editie van het Kubbtoernooike.nl. In dit bericht vinden jullie de laatste informatie voor zaterdag. Verspreid deze informatie aan jouw teamleden of verwijs ze naar deze website.

Wij hebben er zin in en het beloofd weer een gezellig toernooi te worden. Het weer lijkt ook dit jaar weer mee te zitten, er wordt perfect Kubbweer voorspelt!!

Aanmelden Jullie worden zaterdag 30 juni uiterlijk om 10:45 uur verwacht en jullie zijn dan van harte welkom (als het iets eerder is, is dit geen probleem). Onze camping gasten zijn dan natuurlijk ook al aanwezig en hebben dan van hun ontbijt genoten. Graag bij aankomst direct melden bij de wedstrijdleiding (tafel onder de tent), dit geldt natuurlijk ook voor de teams die hebben overnacht. Bij het aanmelden kunnen jullie het inschrijfgeld van € 11,00 contant betalen. Na aanmelding ontvangen jullie de wedstrijdschema’s voor je team.

Om 11:00 zal de opening plaatsvinden en zal een gezamenlijke speluitleg plaatsvinden door de organisatie. Om 11:15 uur zullen de meeste teams starten met de eerste wedstrijd.

Locatie/route Het toernooi wordt gehouden bij camping HARTJE GROEN, UDENSEDREEF 14, 5374 RK Schaijk. Kom je bij de camping aan, dan kom je bij een centrale grote parkeerplaats. Daar kunnen jullie parkeren of je fiets plaatsen en van daaruit loop je de camping op. Je ziet dan zeer snel het Kubb terrein liggen.

Eten en drinken Op het terrein is een horeca voorziening aanwezig en uiteraard gezellige muziek. De organisatie vindt het erg belangrijk dat het naast een sportief toernooi ook een gezellig toernooi wordt voor iedereen en daar gaan we alles aan doen. Wij vertrouwen er op dat we dit ook gaan waarmaken, samen met jullie allemaal.

Camping verblijf Degenen die aangegeven hebben op de camping te willen overnachten zijn vanaf vrijdag middag welkom. Kom je aan op de camping, dan kun je je aanmelden bij de receptie. De camping eigenaar zal jullie de plaats aanwijzen waar je de tent, camper of caravan kunt neerzetten.

De weersvoorspelling De zomer heeft zich de laatste periode al goed laten zien. Voor zaterdag geeft men momenteel aan dat het 27 graden wordt en droog. Nog geen garantie, maar het klinkt ons in elk geval erg goed in de oren. En Kubb is net voetbal…pas bij onweer wordt het afgelast!

Toernooireglement De volledige spelregels liggen ter inzage bij de wedstrijdtafel van de wedstrijdleiding. Maar met Kubb komen we er als teams altijd uit zonder scheidsrechter en als het moet, dan lopen er een paar medewerkers van de organisatie rond om te assisteren.

Speelschema Elk team speelt eerst een pouleschema af, waarna er een nieuwe poule gaat komen op basis van de uitslag van de eerste poule uitslagen. Dit vormt dan de 2e ronde, waarna er een totale classificering ontstaat en de toernooiwinnaar te bepalen. De organisatie probeert ervoor te zorgen dat ieder team voldoende wedstrijden speelt. De wedstrijden worden gespeeld in 2 sets. Echter de organisatie heeft ervoor gekozen om dit jaar weer een maximale speeltijd in te voeren per wedstrijd. Dit om er voor te zorgen dat alle wedstrijden daadwerkelijk gespeeld kunnen gaan worden. Meer uitleg hierover vindt ook plaats tijdens de uitleg om 11.00 uur.

In de ochtend krijg je een wedstrijd schema voor de eerste poule ronde. Tussen de middag worden op basis van de eerste poule uitslag nieuwe poules ingedeeld.

Het speelschema is zodanig opgesteld dat alle teams door blijven spelen tot dicht tegen het moment dat de finale begint, dus we nemen aan dat jullie allemaal de finale blijven kijken en er bij de prijsuitreiking nog zijn. De finale staat gepland voor ca. 17.00 uur, de prijsuitreiking direct daarna.

Wedstrijduitslagen Na de wedstrijd dient het winnende team op een uitslag schema dat in een map bij het betreffende veld hangt de uitslag te noteren. Regelmatig komen er medewerkers van de organisatie deze uitslagen overnemen en leveren die bij de centrale wedstrijdleiding aan. Het noteren van de uitslag op de uitslag formulieren bij het veld is essentieel voor een goede voortgang van het toernooi! Beslissingen van de wedstrijdleiding zijn bindend en hiertegen kunnen geen protesten worden ingediend. Wij gaan er uiteraard vanuit dat dit ook niet nodig gaat zijn.

Als organisatie zijn we herkenbaar door T-shirts en is er een organisatietafel waar jullie altijd terecht kunnen. Als jullie iemand per telefoon willen contacten, bel dan 06-52378606 en dan krijg je 1 van de organisatoren aan de lijn.

Rest ons jullie een heel gezellig toernooi toe met veel spelplezier.

De organisatie van Kubbtoernooike.nl 2018

 

Inschrijving Kubbtoernooike sluit dinsdag 26 juni om 24.00 uur

Op dinsdag 26 juni om 24.00 uur sluit de inschrijving voor alweer het 4e Kubbtoernooike. De organisatie zal vanaf dat moment de pouleschema’s opmaken om ervoor te zorgen dat het weer een onvergetelijk toernooi wordt. En op dit moment zijn de weersverwachtingen ook helemaal TOP met 26 graden en zon. Let’s hope it stays that way..

.

Wil je met een team van 3 personen op zaterdag 30 juni meedoen aan het gezellige Kubbtoernooike op de mooie locatie van charme camping Hartje Groen, ga dan nu naar de aanmelden pagina op deze website.

Hopelijk tot snel op het 4e Kubbtoernooike bij Hartje Groen in Schaijk.

Kubbtoernooike 30 juni: Nog 15 dagen om in te schrijven

Het 4e Kubbtoernooike komt steeds dichter bij. Vanaf nu tellen we af en kan er nog 15 dagen worden ingeschreven.

Wil je met een team van 3 personen op zaterdag 30 juni meedoen aan het gezellige Kubbtoernooike op de mooie locatie van charme camping Hartje Groen, ga dan nu naar de aanmelden pagina op de website.

Het aantal beschikbare plaatsen is nog beperkt en vol=vol.